zondag 3 april 2011

Je kunt niet echt van een ander houden als je niet eerst jezelf liefhebt.

Je kunt niet echt van een ander houden als je niet eerst jezelf liefhebt.


Jij bent de belangrijkste persoon in je eigen leven, we vergeten het nogal eens, omdat we vaak te veel geven. Dat merken wij dan als we moe, uitgeput en verdrietig zijn.

Dan is het moment daar om weer even terug naar de bron te gaan naar je eigen mooie zelf. En dat is niet raar of vreemd maar een eenvoudige basisbehoefte.

Sommigen zijn opgevoed met het idee om er alijd te moeten zijn voor de ander, maar dat betekent niet dat je jezelf altijd moet wegcijferen, ook in de hulpverlening zie ik dat vaak om mij heen gebeuren...en ook ondergetekende heeft er soms niet altijd erg in, ook ik ben mens.

Het gebeurt zo snel dat wij narigheid van anderen oppakken, dat wij er niet altijd erg in hebben. Energie gaat sneller dan het licht, en gedachten, uitspraken, gevoelens kunnen zo snel bij ons zijn, dat wij dat niet altijd vóór kunnen zijn. Wel kunnen wij leren om onszelf af te sluiten en leren herkennen waar een en ander vandaan komt.

Zo maar opeens van het een op het andere moment kun je jezelf naar voelen, raak dan niet in paniek maar kijk eens met wie je zojuist hebt gesproken, of aan wie je zojuist hebt gedacht. Kan zijn dat je de emoties gevoelens van die ander hebt opgepakt, en dat je daardoor dit gevoel opeens hebt.

Was dan even je handen en je gezicht, drink even iets en let vooral op je ademhaling, want die kan nogal eens omhoog schieten, en dan raak je in paniek. Dus vooral kalm blijven is het beste advies. Dit is voor de hoog/gevoeligen onder ons echt een noodzaak om te doen, want er zijn ook anderen natuurlijk die nergens last van hebben en die leven alsof zij dagelijks in een achtbaan zitten. Over deze mensen heb ik het niet, wil niet zeggen dat zij niet aan zichzelf moeten denken, maar zij hebben meestal geen last van die gevoeligheden.



Dus lieve mensen denk eens wat meer aan jezelf, en dan in de juiste zin van het woord. Even bij jezelf terug komen, en lief zijn voor jezelf.

Houden van een ander is mooi en dat moeten wij vooral blijven doen en dat met alle liefde die wij in ons hebben, maar zoals de wijze Chinezen zeggen, eet het bord voor 3 kwart leeg en houd de rest voor de vertering. Dus ook een deel voor jezelf houden en niet alles weggeven, anders put je jezelf uit, en heb je niets meer over, niet voor jezelf maar ook niet meer voor die ander.


©Lis
http://www.yoirotterdam.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten