maandag 18 april 2011

GELUK

 


Wat voor de een aantrekkelijk is, is het voor de ander beslist niet.

Veel mensen willen leven naar het beeld van wat ze dagelijks wordt voorgeschoteld door de media.

En net zoveel mensen zijn daardoor bitter ongelukkig.


Want als je daardoor tegen je natuur in moet gaan om een beetje aan dat beeld te willen voldoen dan ga je op een manier te werk die totaal niet bij je zelfbeeld past.

Wat bepaalt jou geluk dan; is dat wat anderen van je denken, of hoe anderen jou zien, of wat anderen van jou zeggen?

Ben je pas gelukkig als je van de mensen om je heen hoort….goh wat een leuke jurk heb je aan, of wat een mooi bankstel heb je staan…of ga je naar Afrika op vakantie? woh wat geweldig zeg…

Natuurlijk altijd leuk om te horen zeggen. En als je er goed uitziet en het wordt gezien door de ander dan voelen wij ons ook weer een beetje beter, het streelt onze ijdelheid.

Maar is dat geluk?, nee het zijn momenten van geluk die ook weer weg ebben. En die momenten wil je vaker voelen, dus ga je op zoek naar méér om je beter te voelen, zo blijf je dus op zoek naar het geluk.

Op het moment dat je jezelf realiseert dat je alleen maar gelukkig wordt als je jezelf helemaal accepteert zoals je bent, dan pas heb je het geluk echt gevonden.

We worden niet allemaal geboren met een mooi uiterlijk, en helaas is deze maatschappij alleen maar daarmee bezig. Dit geeft véél mensen zo’n strijd van binnen want we willen erbij horen, we zijn nu eenmaal kuddedieren. Maar schoonheid en aantrekkingskracht zit in de uitstraling van het zelf, het geluk zit van binnen en we hoeven het alleen maar te willen zien.

Als we gaan stoppen met achter het achterlijke beeld aan te lopen van wat de maatschappij ons voorschotelt dan verandert ons hele leven.

Men bewondert vaker de mens die voor zichzelf durft te gaan dan degene die meeloopt in de kudde, want heimelijk willen wij allemaal zo sterk zijn, het is immers veiliger om bij een groep te leven dan je hoofd uit te steken.

Maar is dat wat we willen, is dat wat we werkelijk zijn?...ik kan je zeggen dat dat niet zo is.

Dat is de reden dat zoveel mensen diep ongelukkig zijn, dat er diefstal is, ruzies zijn uit jaloezie, dat er moorden worden gepleegd uit diepe onvrede en angst om niet jezelf te kunnen zijn, dat mensen in opstand komen en we zien gebeuren dat volkeren het niet meer pikken, geen enkel mens mag onderdrukt worden en dom worden gehouden…maar dat gebeurt wel elke dag.

Via de media komt het binnen, en het maakt ons slachtoffer want de boodschappen die ongemerkt binnen komen in ons brein worden zo slim uitgewerkt, daar zit een heel mediacircus achter wat alleen maar bezig is om zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken om hun product te kopen.

Niemand interesseert zich ervoor dat er mensen zijn die dit niet kunnen weerstaan en die niet de middelen hebben om te kopen etc. deze mensen komen in de problemen we zien het dagelijks om ons heen, en er is zovéél stille armoede.



Dus lieve mensen….kijk naar wat je hebt…. zie jezelf als de mooie en liefdevolle mens die je in wezen bent. Elk rimpeltje en grijze haar heb je zelf verdient en staat voor een gebeurtenis in je leven, fijn of niet fijn. Het leven dient zich aan zoals het is en we krijgen zovéél kansen om het in te vullen op de manier die goed voor ons is, vaak zien we het niet of worden we verblind door klatergoud en dwalen we af van ons pad…daarom worden we ongelukkig en verdrietig en kunnen we niets meer zien zoals het werkelijk is.

Nu vraag ik je om weer terug te komen bij jezelf, en jezelf eens anders te bekijken en te proberen om los te komen van al die pijnen want alles begint bij acceptatie en geloven in je eigen kracht.

Daar waar je zoektocht eindigt, begint de weg naar het ware zelf, en het echte geluk.

©Lis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten