donderdag 7 april 2011

Hoe ga je om met je gevoeligheid?

Gevoeligheid

Gevoeligheid is bij mensen aangeboren, je krijgt dit dus bij de geboorte mee, en het ligt dus opgeslagen in de blauwdruk van je leven.

Je kunt dus niet ‘’zoals sommige mensen je dan toe kunnen roepen’’ je moet eens ‘harder’ worden watje’’ want dat is kolder.

Je bent zoals je bent, wel is het mogelijk om te leren om te gaan met, ‘’en daar komt het weer’’ de ‘energieën’ om je heen.

Want welke mensen hebben een sterke negatieve invloed?




Energie-uitwisseling

De energie-uitwisseling is te verdelen in negatieve energie geven en goede energie aan iemand onttrekken.

Veel last kun je hebben van mensen die ‘bol’ staan van spanningen en of die over weinig energie beschikken. Het zijn de mensen wiens sympathicus overactief is zoals bij de carrièremakers , die vol spanning zitten en dus geen tijd nemen zich te ontspannen. Het lijkt steeds vaker deze kant op te gaan in onze wereld, waardoor gevoelige mensen het steeds moeilijker zullen krijgen. Vaak rijden deze mensen in snelle auto’s en nemen geen tijd om zich te ontspannen, het zijn de zogenaamde workaholics. Veel van deze mensen zijn druk bezig om zichzelf te bewijzen, anderen werken weer in opdracht zo hard.



a. Mensen die beroepsmatig veel met anderen omgaan die gespannen zijn, problemen hebben, moe of ziek zijn zoals bijvoorbeeld artsen, verplegers, onderwijzers, dominees, maatschappelijk werkers, leraren op scholen met te grote klassen en overladen programma’s of paranormale genezers.



b. Zieken; overwerkte mensen, zoals veel huismoeders met een groot gezin; ouden van dagen; mensen met ernstige lichamelijke klachten en ziekten als kanker. Vaak uiten ze hun emoties niet, en deze mensen ademen ook vaak met de borst in en uit en zitten slecht in hun lichaam.



c. Dan de verdrietige, angstige, depressieve mensen, deze mensen zitten ook erg slecht in hun lichaam, zijn vaak moe en beschikken over weinig energie.

d. Hun ‘onderbewuste’ heeft de neiging energie aan anderen te onttrekken als levensnoodzaak; daarom hebben zieke mensen behoefte aan bezoek. Het wegtrekken van energie zal vooral plaatsvinden als die ander vlakbij je zit, ligt of staat, omdat je dan in hun Aura/(energieveld) komt. Vooral gevoelige mensen vinden deze mensen ’zielig’ willen hen helpen, er extra aandacht aan besteden. Dit is allemaal heel verklaarbaar, maar de kans is groot dat je hen niet kunt helpen, maar zij jou wel leegzuigen. Als je met dit soort mensen om wilt gaan, neem dan je voorzorgsmaatregelen, sluit je goed af voor je op bezoek gaat, ga op tijd naar bed, laat je af en toe masseren of masseer jezelf zodat je lichaam goed functioneert, controleer jezelf regelmatig voel je lichaam en je energiepeil. Het is echt een overschatting van jezelf als je vindt dat je er tegen moet kunnen.



e. Mensen die moe zijn, weinig slapen, vaak in combinatie met hard werken.



f. Er zijn mensen, die zeer sterk op anderen gericht zijn, zich aan anderen vastklampen, steun zoeken bij anderen en letterlijk ‘aan je trekken’. Vaak zijn dit mensen die denken dat ze het leven niet alleen aan kunnen en zich vastklampen aan mensen die aardig zijn, van wie ze hulp verwachten.
Af en toe zo iemand op bezoek hebben is geen probleem, maar ze moeten niet dagelijks komen en je claimen en doen of dat de normaalste zaak van de wereld is. Energievampiers noem ik dit.



g. Mensen die gesloten zijn, wel met allerlei gevoelens zitten, maar daar niet over praten. De gevoelens kunnen samenhangen met verdriet, maar ook met boosheid of irritaties. Onderdrukte emoties hebben een sterkere uitstraling dan gevoelens waar je over praat of die je uit. Veel mensen onderdrukken hun gevoelens van verdriet, ergernis, boosheid, angst en doen zich aardiger of beter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Dit onderdrukken van emoties kost veel energie, evenals het zich beter voor doen. Elke vorm van onderdrukken maakt dat er blokkades ontstaan, dat de buikspieren gaan spannen en je met de borst gaat ademen, waardoor de energie minder goed doorstroomt en de negatieve energie ook minder goed weg kan stromen. Gevoelige mensen vangen die onderdrukte gevoelens op, reageren daarop en hebben daar last van. Dat zie je vaak bij gevoelige kinderen, die de spanning van moeder opvangen en daaronder lijden. Als zij moeder vragen of er iets is, ontkent deze dit vaak, wat de kinderen in verwarring brengt, want zij voelen het wel. Veel mensen onderdrukken hun negatieve gevoelens en doen erg aardig. Vaak voelt een gevoelig iemand zich daar onbehaaglijk bij, maar heeft hij daar geen verklaring voor en denkt hij negatief te zijn. Maar deze mensen hebben een verzwakkende invloed op je energieniveau.




Ongevoeligheid

Dat sommige mensen nergens last van lijken te hebben, terwijl ze wel met mensen omgaan, is omdat ze ten eerste niet zo gevoelig zijn, en twee omdat zij hebben geleerd zich af te sluiten. Veel verpleegsters sluiten zich bewust af of houden afstand, zij maken zich ongevoelig. Voor de patiënten is dit niet leuk, maar deze mensen doen dit uit zelfbescherming. Onbewust creëren zij een schild om zich heen.

Chirurgen lijken geen last te hebben van de spanning van hun patiënten omdat zij meestal een goed ontwikkelde linker hersenhelft hebben en een sterk ego, actief en gezond zijn, en zij doen hun werk zonder emotionele betrokkenheid, zoals een automonteur een auto repareert. Tijden zo’n operatie staan zij onder enorme druk spanning, zijn zeer alert, mogen geen enkele fout maken en moet op alles letten. Verschillende malen heb ik gehoord dat er tijdens operaties zeer grove taal gebruikt wordt.

Deze mensen voeren hun spanning onvoldoende af, waardoor anderen zoals vrouw en kinderen daar last van hebben.



Als je mentaal en fysiek actief bent heb je ook minder last van spanningen van een ander.

Daarom is beweging erg goed, wandelen en of fietsen of sporten zorgt ervoor dat de energie in beweging komt en je goed kunt aarden.

Probeer dan wel om gedachten los te laten, en niet tijdens je bezigheid hele gesprekken te voeren of scenario’s te schrijven in je hoofd.



Winkelcentra

Veel gevoelige mensen vertellen mij dat zij erg slecht tegen grote winkelcentra kunnen.

Zij krijgen het benauwd en raken zelfs in paniek of voelen zich na enkele minuten al helemaal moe. Dit hebben zij meestal ook op de grote weg, in treinen, bioscopen, volle vliegtuigen, feestjes, lezingen recepties enz.

Vooral gevoelige kinderen hebben het erg moeilijk in ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen, op een grote school ontstaan hier dan ook meestal leerproblemen door en is het beter om bijvoorbeeld een gevoelig kind op een aparte school te plaatsen, waar het minder last heeft van te veel prikkels.





Wat kun je doen:

Omgaan met je hoog/gevoeligheid is iets waar je altijd alert op moet blijven.

Probeer het uit te leggen aan je omgeving, want sommige dingen kun je eenvoudig weg niet altijd meer doen.

En laat je alstublieft niet aanpraten dat je een ‘aansteller’ bent, want dat ben je beslist niet.

Als men geen begrip heeft voor je, doe dan geen moeite om nog iets uit te leggen want dan staan deze mensen niet open voor een ander, jammer dan, maar jij hebt ook recht op een leuk leven.



Wat je kunt doen is dit:

a. Leren om bewust met je energie om te gaan, ‘als je moe wordt rust dan goed uit’.

b. Leren om je af te sluiten, ‘daar zijn vele oefeningen voor’.

c. Leren om negatieve energie van een ander af te voeren .

d. Bewust kiezen met wie je omgaat en met wie niet, ‘dus energievreters uit de weg gaan’.

e. Leer te mediteren, ‘het geeft je meer dan je denkt’.

f. Laat je regelmatig masseren.

g. Laat bij een Reiki-master je chakra’s balanceren, ‘’bij een goede master krijg je ook oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kunt’’.

h. En vooral; vindt je zelf geen zeur of laat het je niet aanpraten door anderen want deze mensen hebben geen idee waar ze het over hebben.

i. Onthoudt; dat jij ook recht hebt op een gelukkig leven en dat je veel zelf in de hand kunt hebben, leer op een positieve manier met je zelf om te gaan en je zult zien dat je een veel gelukkiger mens kunt worden.



Realiseer jezelf wel dat het niet allemaal in één dag is geleerd, oefening baart kunst en het is zó de moeite waard, je krijgt er een cadeau voor terug.

Je kunt je eigen leven op een veel bewuster niveau brengen.

©Lis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten