vrijdag 25 maart 2011

Soms is het niet wat het lijkt

Vaak zijn de dingen niet wat ze lijken, en leeft er héél véél in ons hoofd.

En soms gaan de dingen dan met ons aan de haal, simpel omdat we niet weten wat er speelt in ons onderbewustzijn.

Op die momenten is het zaak om bij jezelf te blijven, en even de aandacht te verleggen van de gevoelens die je op dat moment beheersen.

Dat doe je door alles even los te laten en bv een wandeling te maken en dan je aandacht te vestigen op de dingen die je onderweg tegen komt.

Kijk, en focus je op de bomen die al in bloei staan of het nieuwe leven in de sloten en zoek contact met de mensen die je onderweg tegenkomt, al is het maar een groet, op die manier wissel je energie uit en verleg je de aandacht van jezelf.

Kun je niet naar buiten, zet dan muziek aan of doe een huishoudelijk klusje, of beide…dat is ook meteen gezelliger.

Het vastzitten in ons hoofd betekend dat we niet geaard zijn, en dat we dus alle energie in het bovenste deel van ons lichaam hebben zitten.

Doe oefeningen die je kunnen aarden en mediteer daar ook op…

Zet alle negatieve gedachten die bij je opkomen aan de kant, en als iets niet lukt laat het los, en ga zoeken naar die dingen die wel goed voor je voelen.

Ieder mens is anders wat dat betreft en zoek dan naar jouw ding, en kijk niet naar wat anderen doen want dat is dan alleen maar frustrerend als ook dat niet werkt voor jou.



We zijn wie we zijn met fijne en mindere tijden, maar weet ook dat wij veel van wat er tussen onze oren zit zelf creëren, en dat onze gedachten dan aan de haal gaan met ons als we zwak zijn of moe, en dus niet meer zo goed geaard.

Laat het even los, en soms is het dan niet meer wat het lijkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten