vrijdag 16 december 2011

Mijn kerstboodschap

De tijd lijkt razendsnel voorbij te gaan, en men jaagt zichzelf achterna.

De uren worden dagen en de dagen worden maanden en voor je het weet is er weer een jaar voorbij.

Een jaar waar wij allen van hebben geweten en waarin wij onszelf en of anderen zijn tegengekomen.

Een jaar met opstandigheid onder de volkeren, en een jaar waarin velen afscheid hebben moeten nemen van mensen, oude patronen en leefwijzen.

Structuur is meer dan ooit hard nodig, omdat we anders door alle drukte van ons pad af raken.

Het nieuwe jaar zal niet veel nieuws brengen dan dat we door gaan met het grote loslaten en hervormen, dit geeft onrust.

Vele heilige huisjes zullen instorten, en gewenning zal ontwenning worden.

Angst zal regeren omdat velen willen vasthouden aan hun oude leven, maar er wordt van u gevraagd om mee te gaan met de stroom, zoals ik al vaker heb aangegeven, ‘’wees buigzaam als het riet’’.

Dit voorkomt dat u vastloopt in uw eigen malle molen, het is ook nodig om het leven wat u tot nu toe hebt geleefd anders in te vullen.

Liefde is het  belangrijkste, en alles wat u tot nu toe  heeft na gestreefd valt in het niet door uw liefde te laten stromen en  te begrijpen waar de mens nu inzit, dit kunt u alleen maar ervaren door het te doen.Daardoor zal er inzicht ontstaan in uw zelf en ook in de ander.

Communicatie zal op een ander niveau  en veel liefdevoller gaan verlopen daardoor.

Maar ook zal er tegenwerking zijn en velen zullen de weg van de minste weerstand kiezen en eenvoudigweg niet willen begrijpen waar het werkelijk om gaat, starre oude denkpatronen.

Men is opstandig en boos  om de leugens van de regeringsleiders  en dit zowel mondiaal als in ons eigen kikkerlandje en men pikt het niet meer.

Dit alles zal u niet nieuw in de oren klinken, maar weet dat er veel van u gevraagd wordt en dat menigeen de broekriem wat strakker zal moeten aantrekken.

Daardoor ontstaat er ongelijkheid,  en de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter.

Het mooie van deze situatie is dat mensen daardoor weer dichter naar elkaar toe groeien, alleen al door hun frustratie te uiten naar de ander.

Weet ook dat het nodig is dat er eerst afgebroken moet worden eer men kan beginnen te herbouwen .

Het allerbeste is om uw zelf niet gek te laten maken en te proberen om vreugde uit de kleine dingen des levens te halen.

Een glimlach kost niets, en een arm om iemand heen slaan ook niet, begrip tonen aan iemand die het moeilijker heeft dan u, een gezin wat het niet breed heeft en niet alle dagen warm eten op de tafel kan zetten.

Laat deze gedachte er altijd zijn, en niet alleen aan het einde van het jaar.

Er zijn vele eenzame mensen, en er is veel verborgen leed en men ziet het soms niet, maar het is er wel.

Geef zoals  u het zelf graag wilt ontvangen, en wees niet bang om voor een gesloten deur te staan.

Weet dan dat u het geprobeerd hebt , en denk alstublieft niet ‘’ja dag, ze zoeken het zelf maar uit ik moet ook hard werken’’ want u kunt nooit achter die deur kijken u weet niet wat daar leeft.

Elk mens op deze planeet heeft liefde nodig, sommigen hebben nooit liefde gevoeld en weten niet hoe te geven. Dit kan een ernstige verstoring geven in het leven en daardoor is er zoveel pijn in de wereld, nogmaals wordt er van u gevraagd om uw hart open te zetten en die liefde te laten stromen.

Zo kan er een veel liefdevollere energie op de aarde komen en kan ook die mens worden aangeraakt.

Liefde zal  altijd overwinnen omdat wij liefde zijn, alleen menigeen is dat onderweg vergeten en wacht tevergeefs.   

Laat alle oude normen en waarden die niet meer van toepassing zijn in uw leven los, en leer uw zelf open en  liefdevol te gemoed te treden, en wees tevreden.

Op deze manier kunt u ook uw hart openstellen voor anderen, want wat u uw zelf geeft kunt u ook aan anderen geven, liefde is de sleutel die op alle deuren past.  

Fijne kerstdagen en een liefdevol 2012.

Warme groet,

© Lis  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten