woensdag 26 januari 2011

SOMS


Soms zijn de dingen naar waar je verlangt niet altijd de dingen die je nodig hebt.

Soms heeft het leven het anders met je voor...en heel soms komen we dan iemand tegen die even meeloopt op het pad dat je mag gaan.

Soms gebeuren er dan dingen die je wereld een beetje op zijn kop zetten,omdat jij het juist altijd anders hebt gezien.







Soms baal jij dan zo van die gene...omdat jij vindt dat hij/zij het altijd beter weet.

Soms wil je er dan een streep onder zetten, want je wordt doodmoe van die mens.

Soms heb je gewoon niet in de gaten, dat hij/zij jouw een spiegel voor houdt...en juist dat gene wat je daar ziet daar baal je zo van.

Soms wil je gewoon niet weten, dat er een stukje boosheid of verdriet steeds maar weer omhoog komt door die confrontatie met jezelf.

Soms loop je daar dus voor weg,en blijf je keer op keer worstelen met dezelfde dingen.

Maar soms lijkt het opeens zo logisch, dat je zo niet langer door wilt gaan...of nog mooier... je kunt eenvoudigweg niet zo doorgaan.

Want je hebt met iedereen ruzie of onenigheid, en geen enkele relatie houdt stand,en je familie ziet je liever gaan dan komen... en je kids vinden je een ouwe zeur... en op je werk roddelen collega's over je...omdat je alles altijd beter denkt te weten...en vrienden?, nou die zie je ook al een tijdje niet meer, en je zit zo te tobben.... zo in je hoofd... je slaapt niet lekker.... en je drinkt ook steeds meer.... en je voelt je de laaste tijd ook eigenlijk al een tijdje zó moe.

Soms is dan het kijken in je eigen spiegel de enige confrontatie die we nodig hebben.



Soms is het uiteindelijke doel het begin bij onszelf.

Soms is er veel moed voor nodig en veel liefdevolle aandacht, want verwerking en inzichten krijg je niet zomaar... daar mag/moet je voor werken.

Soms kun je dat met iemand samen doen uit je omgeving.

Soms kun je hulp zoeken in een goede therapie  ''iemand die ervaring heeft met dit soort klachten'', kan u ook sneller inzichten geven.

Maar wat u ook besluit, als het nodig is om in die spiegel te kijken, zie dan uw angsten onder ogen, en stel niet langer uit.

Want eenmaal de stap genomen, verandert niet alleen uw wereld... maar de wereld om u heen verandert met u mee.
©Lis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten